Неврокопчани сведоха глави пред подвига на Ботев и на загиналите за свободата на България (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

„Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!“ Тази идея за безсмъртието на борците за свобода, която Христо Ботев изрича по повод гибелта на Хаджи Димитър, с пълна сила се отнася и за самия него. България помни и почита своя герой.

За да засвидетелстват признателността си към личността и делото на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България, пред паметника на героя в центъра на Гоце Делчев дойдоха представители на общинското ръководство, на партиите и институциите в града, на учебните заведения, граждани.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

В словото за революционера, поета и публициста Ботев, произнесено от Александър Мандаджиев – преподавател по български език и литература в ПМГ „Яне Сандански“, се отдаде дължимото не само на Христо Ботев, но и на местните революционери, сражавали се в неговата чета – Тодор Стоянов и Янко Атанасов от Неврокоп и Атанас Свещаров от Горно Броди.

Цветя пред  паметника бяха положени от името на: Община Гоце Делчев, Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, Инициативен комитет „Христо Ботев“ – град Гоце Делчев, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, ПП ГЕРБ, РУ „Полиция“, Гранично полицейско управление, Районна служба ПБЗН, Общински съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Военен клуб, Общински исторически музей, ВМРО, от всички основни и средни училища в града.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK