Неврокопчани прогониха с десетки сирници злите духове, Николина Чакърдъкова пя покрай обредната клада на улица "Вихрен"

Снимки: Личен архив

С десетки обредни огньове снощи жителите на Гоце Делчев за поредна година спазиха традицията и прочистиха града от злите духове.

Празникът Сирни Заговезни бе отбелязан с дълги и пълни трапези, много наздравици, хора и заветните "Прости ми, ако съм съгрешил" и "Простено да ти е".

Както всяка година, сирници горяха в почти всички квартали на града, а веселието на събралите се около трапезите съседи, роднини, приятели и гости продължи до късните часове на вечерта.

Най-весел празник и този път си спретнаха жителите на ул. "Вихрен" в Гоце Делчев, където певицата Николина Чакърдъкова с приятели и близки посрещна празничната вечер около обредната клада заедно със съкварталците си.

Певицата отпусна душа и грабна микрофона, като пя и игра с всички празнуващи. Певчески умения показаха и млади, и стари, които вдигнаха наздравици, поискаха си и си дадоха прошка и се хванаха на хората.

Да се веселят заедно Николина Чакардъкова на Сирни Заговездни пристигнаха на сирницата на вихренци и много хора от други квартали. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK