Неврокопчани посрещат днес тържествено участниците в Националния поход "По стъпките на Ботевата чета"

Снимки: Личен архив

Тържествено посрещане с мажоретен състав и със заслужени почести организират ученици, учители и неврокопчани днес на 21-членната група от Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий", която тази година се включи в 71-вия Национален туристически поход „По стъпките на Ботевата чета”.

Събитието се провежда ежегодно от 27-и май до 2-ри юни. Ученици и учители от училището начело с директора Людмила Дерменджиева, родители и граждани ще очакват пристигането на групата от подохода си до Околчица на площад "Гоце Делчев" около 17 часа. 

Групата от 21 ученици на Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий“ представи в похода Гоце Делчев и измина героичния "Път на безсмъртието" от Козлодуй до Околчица.  

Това е път славен, изпълнен с премеждия, вълнения, страх, надежди, разочарования, очаквания, но и път на осъзнатата саможертва, довел и сбъднал заветните думи на Ботев: „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира". 

Именно този славен път, с много любов и упоритост, изминаха учениците от елитното гоцеделчевско училище, водени от учителя Димитър Агов и председателя на туристическо дружество "Момини двори" Петър Смилянов. 

Учениците от Гоце Делчев споделяха през цялото време на славния си преход по стъпките на Ботевата чета с родители, близки и учители, с които бяха в непрекъсната връзка през всичките дни, че са изпълнени с вълнение и гордост, защото са успели да преминат през трудния път на Ботев, който за тях и целия български народ остава завинаги символ на смелостта и дързостта.

Вдъхновените и упорити младежи ще бъдат посрещнати в късния следобед днес с мажоретки и тържествен барабанен оркестър на централния площад в Гоце Делчев, където ще им бъдат връчени и почетните грамоти, сподели часове преди тържественото посрещане директорът на училището Людмила Дерменджиева. 

По време на церемонията ще бъдат поднесени и цветя пред паметника на Ботев в Гоце Делчев от завърналите се от похода ученици, учители и граждани. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK