Неврокопчани почетоха 105-ата годишнина от независимостта на България

снимки: Община Гоце Делчев

С церемония по полагане на венци и цветя в град Гоце Делчев отбелязаха Деня на независимостта на България.

Събитието се състоя в 17.30 часа вчера пред паметника на загиналите във войните на улица „Александър Стамболийски” в Гоце Делчев.

В знак на почит и признателност, цветя положиха народният представител от БСП Тодор Радулов, народният представител от ГЕРБ Георги Андонов, председателят на Общинския съвет на БСП Валери Сарандев, придружен от общинския съветник Магдалена Пиринска и заместник-кметът на Община Гоце Делчев Богдан Боцев.

Церемонията уважиха още началникът на РУП - Гоце Делчев Костадин Ковачев, представители на прокуратурата, гранична полиция, пожарната, ветерани, общественици, представители на политически движения и ученици от учебните заведения в Гоце Делчев.

Независимостта на България е обявена тържествено на 22 септември 1908 година във Велико Търново със специален манифест, а княз Фердинанд I приема титлата цар на българите. Учредява се възпоменателен медал по този повод.

С провъзгласяването независимостта на България се издига международният авторитет на страната и тя се превръща в равноправна на другите европейски държави. България става царство и пълноправен участник в международните отношения.

 

снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK