Неутрализираха престъпна схема за трафик на мигранти

Снимка: Infomreja.bg

Задържани са каналджия и трима помагачи

Спецоперацията е реализирана вчера на територията на столицата, след придобита информация. В рамките на предприетите от служители на Първо РУ действия, в близост до парк „Гео Милев“, установили 16 чужди граждани на възраст между 17-30 години, самоопределили се като афганистанци.

При последвалите незабавни оперативни действия в района, криминалистите установили и къщата, в която чуждите граждани са пребивавали. На място е заловен 20-годишен, чийто опит да избяга бил осуетен, а в хода на акцията били задържани още двама български граждани - на 25 и 28 години. Според първоначалните данни ролята на тримата участници в престъпната схема била логистична -  срещу уговорена парична сума осигуряване на помещения за пребиваване и храна на митрантите.

Малко по-късно е арестуван и чужд гражданин, който по информация до момента е организирал трафика на чужденците между Турция, София и Сърбия. Мъжът е 21-годишен, излежал е присъда за същия вид престъпления, съобщават от Министерство на вътрешните работи.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 281 от НК, работата по което продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK