Неуспял кандидат-кмет на ГЕРБ подаде оставка като областен управител

снимка: БГНЕС, архив
Областният управител на Шумен Димитър Александров съобщи, че подава оставка, предаде БНР. Той обяви решението си на пресконференция на ГЕРБ, на която бе направен анализ на изборите за местна власт, където Александров загуби от опонента си Красимир Костов от БСП още на първия тур.

Александров каза още, че решението да се оттегли е негов избор и засега не прави планове за участие в политиката.
Областният лидер на ГЕРБ проф. Добрин Добрев обяви, че партията няма да издига своя кандидатура за председател на Общинския съвет, както и няма да влиза в договорки с други групи.

Срещу коалицията БСП-ДПС-Шекера (ромски лидер, обещал по телевизията 3500 гласа за Костов) не може да се спечели, заяви проф. Добрев, цитиран от "Фокус". "Тепърва ще се види каква е цената на тази подкрепа. Кметът Красимир Костов е вреден за града и хората ще го разберат след няколко месеца. Цялата му кампания беше изградена върху обещания, които няма да се случат. Костов не заслужава подкрепа за идеите, които има, бе категоричен проф. Добрин Добрев. В момента, в който това управление стане опасно за Шумен, ГЕРБ „ще крещи”, но дано не се стига до там", коментира Добрев.

Красимир Костов спечели вота за кмет с 52,38% от гласовете, а Димитър Александров бе подкрепен от 35,30%.
В Общински съвет БСП и ГЕРБ ще имат по 16 съветници, сочат окончателните данни от гласуването, съобщиха от ОИК. За БСП са гласували 14 692 избиратели или 35,50% от валидните гласове, а за ГЕРБ – 14 249 души или 34,43%.
В Общинския съвет влизат още четири партии – ДПС ще има четирима съветници, „Атака” и „Демократи за Десетия град” – по двама, и НДСВ – един.

Росен Плевнелиев печели гласуването за президент в община Шумен с 41,72% срещу 32,26 % за Ивайло Калфин. Трета е Меглена Кунева с 13,75%. /dnes.dir.bg/
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK