Нетаняху отхвърли призивите за прекратяване на огъня въпреки натиска на Запада

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Според него без военен натиск няма нищо

Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че не е готов да се съгласи на примирие в Газа въпреки нарастващия международен натиск, пише "Би Би Си".

По-рано френският външен министър Катрин Колона, която в момента е в Израел, призова за незабавно примирие.

Външните министри на Великобритания и Германия също заявиха, че биха искали да постигнат "устойчиво прекратяване на огъня" в конфликта между Израел и Газа.

Бенямин Нетаняху настоява израелците да подкрепят продължаването на сухопътната офанзива в Газа. По думите му той е получил писмо от семейството на войник, загинал по време на бой, който казва: "Имате мандат да се биете, нямате мандат да спрете наполовина."

В съвместна публикация, публикувана в неделя във вестници в Германия и Великобритания, Дейвид Камерън и Аналена Баербок казаха, че Израел "трябва да направи повече, за да направи достатъчна разлика между терористи и цивилни".

Във вторник Великобритания и Германия се въздържаха при гласуване на резолюцията на ООН, подкрепена от 153 страни и изискване за незабавно хуманитарно прекратяване на огъня в Газа.

Вашингтон, основният съюзник на Израел, също изрази загриженост относно това, което вижда като провал на администрацията на Нетаняху да сведе до минимум цивилните жертви.

В отговор Нетаняху каза: "Военният натиск е необходим както за връщане на заложниците, така и за победа. Без военен натиск... нямаме нищо". /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//