Нетаняху към САЩ: Войната в Газа е и ваша война

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Това е битка на цивилизацията срещу варварството", каза още той

Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова хората в САЩ да възприемат войната на Израел срещу ислямистката организация "Хамас" и като своя война, предаде ДПА.

"Това не е само нашата война, това е и вашата война", заяви Нетаняху в интервю, излъчено в неделя в САЩ.

"Това е битка на цивилизацията срещу варварството", каза той пред CNN. Ако Израел не спечели войната, напастта ще се разпространи извън Близкия изток и след това ще зарази Европа и САЩ. "Вие ще сте следващите", добави израелският премиер.

Нетаняху отново отхвърли засилващите се международни критики заради големия брой цивилни, убити в Газа по време на войната. "Израел се сражава в съответствие с международното право", заяви той. "Израелската армия върши образцова работа, като се опитва да сведе до минимум цивилните жертви", добави Нетаняху.

Всеки загубен цивилен живот е трагедия, каза той, но обвини "Хамас", че не позволява на хората да напускат зоната на войната, "понякога под дулото на оръжие".

"Хамас" стреля по безопасната зона и по безопасния коридор, който създадохме... за да попречат на палестинците да напуснат опасната зона. Групировката разполага ракети в училищата, болниците, има тунели под детски легла", каза Нетаняху.

"Международната общност не трябва да оказва морална подкрепа на злото", заяви още израелският премиер. /vesti.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK