Неспазване на дистанция стана причина за верижно ПТП на Е-79

Снимка: Infomreja.bg

Несъобразена скорост и отнемане на предимство също причиниха катастрофи

На 11 юни около 19:20 часа на Е-79, непосредствено преди кръгово кръстовище в района на Благоевград, лек автомобил „Ауди“ с 30-годишен водач от София, движейки се от Симитли към Благоевград в колона от автомобили, не е спазил необходимата дистанция от лек автомобил „Фолксваген Голф“ и го е удрил в задната му част.

От своя страна фолксвагенът е отскочил и е ударил лек автомобил „Форд Галакси“. Нанесени са материални щети.

Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите на автомобилите са отрицателни.

На следващия ден около 11:10 часа също на Е-79, между Ново Делчево и Сандански, лек автомобил „Грейт Лоу“ с 32-годишна водачка от Сандански, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, е излязъл вдясно от пътното платно и се е преобърнал в крайпътно дере.

Водачката на автомобила е със счупен прешлен, а с охлузване на рамото е 6-годишно момче, пътуващо в автомобила в система за обезопасяване.

Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на жената е отрицателна.

Около 5 часа по-късно в района на кръстовището за с. Старчево е станало ПТП, при което лек автомобил „Ауди А3“ с 59-годишен водач от с. Добърско е отнел предимството лек автомобил „Ауди А4“, в резултат на което с болка в гръдния кош е пострадала 56-годишна жена от с. Добърско, пътуваща в лекия автомобил „Ауди А3“.

Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите на автомобилите са отрицателни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK