Нерегламентираните сметища сред основните проблеми в Лозно и Горна Гращица

Снимки: БСП - Кюстендил

Водопроводната мрежа в Лозно в трагично състояние

Народният представител от БСП Бойко Клечков, заедно с председателя на социалистите в Кюстендил Йордан Тодоров, се срещнаха с жители на  кюстендилските села Лозно и Горна Гращица. Срещите се състояха по покана на кметовете Пламен Матуски и Кирил Кирилов, които взеха активно участие в дискусиите.

Проблеми с канализацията и ВиК, както и с нерегламентираните сметища в селата, а и със сметището, което се намира на 1 километър от Лозно и е в село Радловци, бяха едни от първите теми, които жителите на селата обсъдиха с народния представител Бойко Клечков. Според кмета Пламен Матуски е необходим нов проект за сметището, което се намира в непосредствена близост до селото.

"Най-важният проблем е ВиК сектора, пътната инфраструктура, това са толкова болезнени проблеми. Водопроводната мрежа е в трагично състояние, а няма финансиране за тези неща. Това довежда до авария след авария. Имаме проблеми в Лозно и с арендаторите, за така наречените бели петна, но се надявам, че този проблем е решим.

Друг е проблемът със стадиона в селото, който е поделен в момента между държавата и няколко собственика и на практика той не може да се използва за футболни срещи, като това е основната причина, за  да нямаме футболен клуб в Лозно", заяви кметът Пламен Матуски.

"На срещата с народния представител от БСП Бойко Клечков жителите на Горна Гращица поставиха различни и най-разнообразни въпроси, които касаят според мен почти всички села в България. Като нерегламентираните сметища на територията на цялото село, необходимостта да бъдат назначени на щат служители в селата, които да помагат в работата на селските кметове, защото иначе усилията малко или много им отиват на вятъра.

Имаме проблем и с подържането на инфраструктурата в селото, любопитно е, че се асфалтираха 30 метра в началото на селото и парите по програмата приключиха и сега имаме тук една голяма недовършена работа, която обаче трябва да бъде завършена. Другият въпрос, който дискутирахме на срещата бяха  субсидиите за производителите на череши, за да имат все пак и те някаква печалба от труда си.

Има и много обществени сгради, които се рушат и са опасни, като сградата на училището, която почти се разпаднала и административната сграда срещу читалище "Светило", която е в подобно състояние. И не на последно място трябва да се затвори и каптажа в Горна Гращица", категоричен бе кметът Кирил Кирилов.

Народният представител от БСП Бойко Клечков продължава заедно с екипа си  срещите  с жители от кюстендилския регион, които ще имат възможност да поставят въпроси и теми за обсъждане пред депутата от социалистическата партия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK