Неправоспособен шофьор с близо 2 промила алкохол предизвика ПТП в родното си село Корница

снимка: infomreja.bg, архив

31-годишният Ибрахим Молаали от гоцеделчевското село Корница стана причина за пътно-транспортно произшествие, което за щастие завърши само с нанесени материални щети по автомобила. При извършената проверка от служители на РУП - Гоце Делчев се оказало, че управляващият леката кола "Опел Вектра" Молаали освен че не притежавал шофьорска книжка, бил и солидно почерпен с алкохол.

Направеният му алкохолен тест отчел рекордните стойности от 1.95 промила. Заради оказаната съпротива при полицейската проверка, пияният пишман водач е задържан в клетката на РУП - Гоце Делчев със заповед за 24 часа. Съставен му е акт  по Закона за движение по пътищата и му е взета кръвна проба за химическа експертиза.

Още днес е започнато и бързо производство по случая Ибрахим Молаали. Той е шестият заловен от полицаите в рамките на седмица пиян шофьор зад волана на територията на гоцеделчевското полицейско управление.

В ранните часове на деня около 2.15 часа служителите на РУП - Гоце Делчев са спрели за рутинна проверка на ул. "Ген. Ковачев" в града 26-годишния правоспособен водач Петър Христов от Гоце Делчев. След направен му алкотест се установило, че въпросният шофьор е с 1.33 промила алкохол в кръвта.

Според стойностите на алкохолната концентрация, установена в кръвта на Петър Христов и Ибрахим Молаали, се предполага, че и двамата водачи са седнали зад волана след употреба на значително количество алкохол. На Христов също  е взета проба за химическа експертиза.

По всичките пет случая за тази седмица, при които са утановени пияни водачи, са образувани бързи досъдебни производства, по които се очаква  в най-кратки срокове да се произнесе и Районен съд - Гоце Делчев. От РУП съобщиха, че се наблюдава увеличение на броя на водачите, които управляват МПС в нетрезво състояние на територията на общините Гоце Делчев,  Хаджидимово, Гърмен и Сатовча, заради което ръководството е взело решение за извършване на безсрочни 24 часови рутинни проверки за алкохол при управление на автомобили, тъй като се очаква по време на празницие недобросъвестните шофьори да стават все по-многобройни. 

 

КОМЕНТАРИ

лишен09:02 - 11.12.2011
голяма работа са свършили куките .кмета на корница им се е обадил те дошли и арестували шофиора .
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK