Не ракия, а чист метилов спирт е убил петимата мъже в Якоруда

Снимка: "Пирогов"

Ракията убиец не е домашна, варена в казан, а е чист метилов спирт с изкуствени оцветители и овкусители. Това е показал анализът на лабораторията на "Пирогов".

Във вторник съдът прати в ареста търговеца на алкохола-менте Тайфи Мекльов, след като стана ясно, че той е продал 6 литра от отровата на 25 и 26 декември.

Заради него се натровиха десетки души, от които шестима починаха, а девет остават за лечение в болница.

След употреба на алкохола менте навръх Коледа за часове един след друг починаха Вайдан Мисанков, Салих Муртев, Симеон Гаджев и Мустафа Юсеинов. Четиримата мъже са били на възраст от 30 до 40 години в добро здравословно състояние.

Вчера почина и 40-годишният Рефат Тупев, който беше приет в болница в критично състояние, изпаднал в кома, а снощи е починал още един мъж, чието име засега е неизвестно.

Прокуратурата разпореди ексхумацията на Вайдан, който почина пръв в събота сутринта от отравянето с метанола. Близките му бързо го погребаха преди да му направят аутопсия, но обвинението я поиска.

Мъжът се черпил с приятеля си Салих в петък вечерта, когато празнувал рожден ден. На сутринта му прилошало и починал в двора на Спешния център.

На други двама от починалите - Салих и Мустафа, вече е направена аутопсия, която установила натравяне от алкохол менте.

Пред съда вчера Тайфи Мекльов прехвърли вината върху един от починалите. По думите му именно той донесъл ракията. Адвокатът на подсъдимия подкрепи тезата му.

Въпреки това съдът задържа Тайфи за постоянно в ареста, а ако бъде признат за виновен го заплашват от 3 до 15 години затвор. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

помак22:50 - 30.12.2015
В исляма е казано които умре пиян джехенема (ада) е гарантиран сто процента и никои не е в състояние да помогне това е грях не простим ако ще и всички ходжи да се молят фаида нема.
помак22:30 - 30.12.2015
Дядо коледа ви е.а макта помашка утре пак яжте свинско и пиите ада е гарантиран там ще ви чака Дядо коледа с чувал пълнен със свинско и ракия.Честито и наздраве за пияниците от Якоруда и все така до като не се осъзнаете.
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK