Не искат документи на влизане в Гърция, колоната е стопена

Снимка: Infomreja.bg

Гърците отмениха карантината с половин час по-рано от обявеното

Началникът на граничния пункт „Кулата“ - главен инспектор Атанас Георгиев, даде информация за днешния натоварен понеделничен ден на пункта след като гръцките власти обявиха, че пада задължителната карантина за влизащите в страната.

Както очаквахме от Гранична полиция, трафикът днес беше изключително интензивен, тъй като беше обявено падането на карантината за 12 ч. И за съжаление се натрупаха голям брой автомобили, тъй като гражданите – основна част от тях – румънски и български туристи, не спазиха ограничението от гръцка страна, което беше обявено до 12 ч. на 15.06., каза Георгиев.

Той сподели, че много голяма част от туристите са дошли в ранните часове, дори и предната нощ, и се наложило да изчакат докато гърците отменят карантината. Създадена е незабавна органния между българските и гръцките полицаи.

Предвид 10-километровата колона от чакащи леки автомобили, преждевременно е отменена карантината около 11,30 ч. от страна на гръцките полицаи, след което са пропуснати туристите, чакащи във всички ленти за движение и всички 5 гишета.

Времето за изчакване беше изключително малко, беше създадена организация колите да се спират по АМ „Струма“, така че да не се получава задръстване на стеснените участъци на старото ГКПП „Кулата“ и на гранични мост, каза Георгиев.

По думите му най-дългото чакане е било от 30 мин. до час.

Не е имало спиране, колите се движеха непрекъснато след 11,30, уточни още ГКПП началникът.

По отношение на необходими документи за влизане в южната ни съседка Георгиев каза, че към момента нищо не изискват гръцките полицаи, единственото нещо е, че е извикан екип от лекари, които проверяват за коронавирус произволно избрани пътници, но това са изключително малък брой лица.

Към момента нищо не се изисква за влизане в Гърция!, подчерта Георгиев.

Както стана ясно, по-рано днес колоната от леки автомобили се образува още рано сутрин, което принуди пътниците да чакат на жаркото слънце извън колите си.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK