Назначиха съдебно-математическа експертиза за оспорения вот в Хаджидимово

Снимка: Infomreja.bg, архив

Експертизата бе допусната в шест секции на територията на община Хаджидимово

Административният съд в Благоевград прие направената от вещо лице експертиза на отчетените като недействителни бюлетини, по които при оглед в съдебна зала беше констатирано наличие на следи от химикал.

Експертизата бе допусната в шест секции на територията на община Хаджидимово.

„В отделни квадратчета и кръгчета в бюлетината за общински съветници вещото лице е констатирало следи от движението на пишещия прибор. Мастилото е изчезнало“, се посочва в експертизата на вещото лице. На база извършената експертиза е възпроизведен вотът на избирателя, отразен върху 202 бюлетини от общо отделените като „неличащи“.

Съдът счете за необходимо специалист да се произнесе по въпроса – дали констатираните от вещото лице 202 бюлетини с възпроизведен вот на избирателя, имат значение за определяне на избирателната квота за общински съветници в община Хаджидимово.

Съдебно-математическата експертиза трябва да установи и дали настъпват промени в поименния състав на общинския съвет, на база възпроизведения вот с преференции.

Съдът не допусна искането на оспорващите изборите за общински съветници за оглед, проверка и преброяване на недействителните бюлетини във всички останали тринадесет секции на територията на община Хаджидимово.

Следващото заседание по делото е насрочено за 26.11.2019 година, от 14:30 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd