„Наследникът“ с благотворителна кауза! Талантливи актьори събраха близо 2 хил. лв. на постановка в НДК

Снимки: Арт студио "Трупата" - Кюстендил

Талантливите актьори от арт студио „Трупата“ - Кюстендил успяха да съберат далеч не скромната сума от 1955,80 лв. по време на благотворителна постановка в Националния дворец на културата.

Пред препълнена зала те представиха комедията „Наследникът“ с режисьор талантливата кюстендилка и студентка в НАТФИЗ, Станислава Ризова. В постановката взеха участие девойките от студио „Дебют“, както и децата от театрална формация „D Actors”.

Представлението е носител на ГРАН ПРИ на тазгодишния Международния театрален фестивал „Приятели на България“ в град Албена, а Станислава Ризова е удостоена с Лауреат I степен за авторска драматургия.

„Интересът към постановката беше изключително голям, като билетите свършиха само за два дни“, коментираха пред ИНФОМРЕЖА, младежи от „Трупата“.

Преди да започне представлението Стела Здравкова – хореограф на постановката, запозна публиката с историята и постиженията на арт студио „Трупата“. След нея народният представител г-н Иван Ченчев, по чиято покана младежите представиха „Наследникът“ в НДК, прочете поздравителен адрес от проф. Стефан Данаилов, който по здравословни причини не присъстваше в залата.

Сред специалните гости на „Трупата“ бяха множество депутати от Народното събрание, сред които и самата г-жа Корнелия Нинова. Младите си колеги уважиха и актьорите от Музикалния театър в София, а също и част от преподавателите от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Събитието беше с благотворителна цел, като младежите подкрепиха не една, а две каузи.

Те успяха да съберат 1470 лв. от билети, които ще бъдат дарени на отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р Никола Василев“ -  Кюстендил.

Други 485,80 лв. бяха събрани от кутия за дарения, като средствата ще отидат за лечението на малката Стефания Йовева от Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK