Нашите герои, гасили в Гърция, си дойдоха: Шефът им ги посрещна на "Кулата"

Снимка: Infomreja.bg

Днес посрещаме втората група от нашия модул

Днес посрещаме втората група от нашия модул, който беше предварително предисуциран в Гърция и по-специално в Солун. Това е инициатива на Европейската комисия,в която ние участваме за втора поредна година. Днес се прибират 20 пожарникари, на терен остават още 50, които изпратихме допълнително. Те ще се приберат, най-вероятно, на 5-и в събота. Остават на остров Корфу, където ще продължат да подпомагат колегите от Гърция.

Това обяви главен комисар Александър Джартов, директор на ГД „Пожарна безопасност“, който посрещна момчетата на ГКПП „Кулата“.

Бих желал да благодаря на всички колеги, които бяха там – тоест на колегите, които днес посрещаме, затова, че те представиха на изключително ниво България. Да се знае, че ние имаме изключително добре подготвени пожарникари и сме способни да подпомагаме други държави. Благодарности и за техните семейства, затова че проявяват разбиране и че толкова дълго време отсъстват от вкъщи, каза комисарят.

Пожарникар Петър Петров от Пловдив е бил част от екипа в Гърция и през миналата година също по програмата на ЕК.

„Ситуацията в Гърция всяка година си е тежка сама по себе си. В момента, в областта на Солун, ситуацията беше сравнително спокойна. В Южните части на Гърция, както вие знаете, беше по-натоварено. Ние участвахме в ликвидирането на 4 пожара, съвместно с колегите от Гърция, те бяха обхванали предимно ниска растителност, маслинови насаждения. Колегите от гръцка страна реагираха изключително бързо и съвместно успяхме да ги потушим навреме. И гръцката и българската противопожарни служби са изключително добре подготвени, не мога да правя сравнение всички са достатъчно добре подготвени за справяне с подобен тип ситуации“, каза Петров, който е началник сектор "Специализирани оперативни дейности", а в Гърция е бил в качеството си на ръководител на втората група.

Работата с гръцките колеги беше изключително интересна, успяхме да се стиковаме с тях, там ситуацията наистина е много сериозна. Справят се, ние успяхме да им помогнем, смятам че се представихме на ниво, каза колега на Петров.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK