Наплив от кюстендилци да станат доброволци към Общината

Снимка: Infomreja.bg

Кметът Петър Паунов с апел да няма струпване на хора на 21-и март

Карантината отново продължава да е наш приоритет. Разбрахте за новите случаи на заразени в България, голяма част са само от вътрешната миграция. Затова, Ви моля за максимално ограничаване на движението както в самите градове, така и в страната. Съвсем скоро ще бъде извършена и проверка на хората, които влизат в градовете, така че имаме готовност с екипите, обяви кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

От днес в администрацията стартира и набиране на доброволци. Всеки, който реши да се включи може да го направи на имейл адрес [email protected] или на телефони: 0888599199, 0882885104.

„Благодаря на всички наши съграждани, които проявиха активност и загриженост. С оглед на тяхната настойчивост, обявяваме и координати за набиране на доброволческо звено. Необходимо е да посочите трите си имена, адрес по местоживеене, телефонен номер за връзка и евентуално сферата на действие, в която можете да бъдете полезни. Вече има 10 човека, които настойчиво искат да се включат“, каза още Паунов.

Той припомни, че хората, които са с хронични заболявания няма да е необходимо да ходят при личните си лекари за рецепта. Лекарствата ще се получават само срещу рецептурна книжка в аптеките, откъдето последно е пазарувано.

„Отново моля за изключително засилено внимание, да няма струпване на хора. Екипи на жандармерия ще контролират за спазване на мерките. В Хисарлъка също ще има пропускателни пунктове. Молебенът за здраве на Кюстендилска пролет ще бъде отслужен лично от Белоградчишкия епископ Поликарп. Той ще се проведе от 11 часа на 21-и март, в двора на храма „Успение Богородично“.

Няма да се допускат граждани, а всеки, който желае може да наблюдава молебена директно от фейсбук страницата на Община Кюстендил https://www.facebook.com/municipality.kustendil/, обяви още градоначалникът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK