Наплив от кандидат-митничари за Гюешево след уволненията заради афери

снимка: МВР, архив

Набират 11 инспектори и 1 началник на митнически пункт Гюешево, които ще заменят подкупните си колеги, забъркани в афери с чесън и неправомерно взети пари от шофьори.

Официално от Агенция "Митници" е обявен конкурс, който в момента е на втори етап. Предстои на 22 и 23 юли да бъде проведен тест с кандидатите за вакантните длъжности. На него бъдещите служители на агенцията ще трябва да отговарят на въпроси, свързани с професионална компетентност и психологическа пригодност.

“Четем закона за митниците, за държавния служител и какво ли не, за да бъдем подготвени. Трудно е, но ще се справим”, коментира кандидат-митничар.

Според запознати за 12-те обявени позиции документи са подали над 140 човека. Част от тях ще отпаднат на втория етап, предстои тест по български език и интервю с представители от Агенция "Митници".

Причината за набирането на толкова служители на Гюешево са няколкото установени злоупотреби на пункта. Както ИНФОМРЕЖА съобщи, на 5-ма митничари от ГКПП – Гюешево бяха издадени заповеди за уволнения заради фиктивно пропуснати 6 камиона с чесън. Разследването установи, че служители на пункта са нанесли щети на държавата в размер на близо 600 000 лв. заради спестени мита и ДДС.

Други двама митничари пък бяха хванати малко по-късно с белязани пари. След като взели голяма сума пари от превозвач ръцете им светнали.

По-късно при обиск на задържания Атанас М. бяха намерени в жилището му малки купюри от по 5 и 10 евро, канадски долари и швейцарски франкове Пред ченгетата митничарят обяснил, че парите били от продажби на кучета.

 

снимка: МВР, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//