Нападателят в село Вълково се е предал

Снимка: Infomreja.bg

Заложническата драма завърши в 22 ч. след подаден в 17,26 ч. сигнал

Нападателят в село Вълково се е предал.

Заложническата драма завърши в 22 ч. след подаден в 17,26 ч. сигнал от самия похитител, че има ранен с огнестрелна рана и две похитени в дома им жени.

Нападателят се казва Цветан от Лом. Той е имал дългогодишна връзка с Ева от село Въково, която е живяла в дома си с родителите ѝ.

През последните три дни Цветан е отправял заплахи към Ева с мотив – ревност от друг мъж, с когото Цветан твърди, че Ева е имала връзка – на име Янко.

Днес Цветан е пристигнал от Лом с такси до Вълково. В двора на дома на Ева е прострелял мъж, който неофициално се сочи, че е баща ѝ. Той е с огнестрелна рана в ръка. Няма опасност за живота му, транспортиран е в МБАЛ в Сандански.

Цветан се барикадира в къщата с майката на Ева и бившата си приятелка. Първоначално са на тавана в къщата, а след това в една от стаите на първия етаж.

През цялото време излъчва на лайф видео във фейсбук профил с име „Ceci Eva“.

В 20 ч. на по-възрастната жена – Аделина, ѝ прилошава. Тя е изведена с разрешение на Цветан през прозореца на първия етаж на дома. С него остава Ева.

В 20,30 ч. пристига от София Специализирания отряд за борба с тероризма.

Веднага при подаване на сигнала е отцепен районът около къщата, а всички обитатели на домове в съседство са евакуирани. Причината е, че във видеото си и пред полицаите, които в продължение на 5 часа преговарят с Цветан, той заявява, че има два пистолета, пушка, патрони, две гранати. Заплашва, че ще уби жените и ще се самоубие.

В 22 ч. Цветан, след проведени разговори с психолог, се предава на властите.

На видеото се чуват ругатни от страна на похитителя към жените. Той твърди, че е бил измамен и е предупредил за станалото.

Имам две детонаторчета! Вода имам – за тях! Ще ви убия! Ще я застрелям един път! Влезнат ли тук, ще излязат навън на парчета! Всички ще излезем на парчета. Аз ги предупреждавах! Имаш два пистолета, бомби и гранати! Чакай да се стъмни! Аз затвор няма да взема! Гроб – да, затвор не! Ще се застрелям в устата с пушката! Имам пистолет и 50 патрончета. 6 са изразходени! Онзи ден поех риска да си купя бомбата! Купил съм си и 4 гранати по 450 лв. 500 лв. дадох на момче да прекара пушката и гранатите! За да покажа на тоя боклук какво мога!

Цветан е на 41 години. Прострелял е 71-годишен мъж. В него са открити 2 незаконни пистолета и нож. Криминално проявен е, заяви главният секретар на МВР, който пристигна на място.

Извършителят е задържа. С него се провеждат процесуални действия. Той е дошъл във Вълково, за да уговаря годеницата си, да се върне при него. Деянието е извършено с револвер и пистолет – незаконни. Двете жени са живи и здрави, каза гл. секретар.

Той благодари на всички професионалисти от МВР за добре свършената работа.

Похитителят е убеден да се предаде с психологически тактики. Той е лежал с психиатрично заведение. Опасен е, но психолозите са се запознали с профила му. Самият извършител е подал сигнала до МВР за това, че се извърши похищение, допълни Живко Коцев.

Той е стрелял във въздуха 6 пъти, докато говорил с оператор от 112.

В момента се образува досъдебно производство за опит за убийство.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK