Нападателят на Вики е арестуван в Гърция

снимка: МВР, архив

В понеделник около 19 часа получихме сигнал от гражданин че лицето е забелязано в град Пловдив. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в изявление пред Министерство на вътрешните работи. „Блокирахме хотел Лайпциг в Пловдив, но лицето беше напуснало района с такси посока село Мезек. Проведохме акция. Към 23 часа блокирахме село Мезек в двете посоки. Своевременно получихме информация, че лицето има намерение да напусне страната, като се насочи в посока Кипър“, обясни главният комисар, цитиран от LIVE NEWS.

Местното население, заедно с кмета и ловната дружинка са се включили в издирването. “Установи се, че го няма. Гръцките власти бяха уведомени и ни помагаха. По-късно алжирецът Салахедин Бин Аладин Салах беше задържан на гръцка територия, в района на Орестиада. Лицето е настанено в ГКПП „Капитан Андреево“. Очакваме днес нападателят да бъде транспортиран до София. Придвижването на лицето е процесуално. Има и второ лице, което осъществява логистика за предвижването на Салахедин Бин Аладин Салах . Помагал му е за настаняването в хотел и за предвижването му към Кипър“, каза Лазаров.

Главният секретар на МВР обяви, че няма информация алжирецът да се е противопоставил на гръцките власти. В момента текат процесуално-следствени действия и всичко минава в ръцете на прокуратурата.

„Очаквам лицето да бъде обвинено за грабеж, опит за убийство и нелегално преминаване на чужда територия. Извършено е разпознаване“, сподели главният комисар.

На въпрос има ли канали за незаконно извеждане на бежанци от страната, Светлозар Лазаров обяви, че съществуват, но МВР ги пресича.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK