Найден Найденов номиниран за треньор на годината

снимка: Боби Тошев/БГНЕС

Старши треньорът на Марек Юнион – Ивкони Найден Найденов получи номинация за треньор №1 на България за 2012 година.

Найденов бе начело на националния тим по волейбол, който спечели четвърто място на Олимпиадата в Лондон. Найден триумфира и с титлата от държавното първенството за мъже, като наставник на Марек Юнион - Ивкони.

Всъщност това е първа титла за дупничани, а през тази есен отборът участва и в Шампионската лига, където записа историческа първа победа.

В момента той е помощник на Камило Плачи в националния отбор. Сред 10-те номинации за званието треньор на годината попаднаха още двама волейболни специалисти, Радостин Стойчев и Камило Плачи.

В 29-та традиционна анкета на вестник Труд за определяне на най-добрия треньор на годината гласуваха спортните отдели и редакции на 41 медии - телевизии, радиостанции, вестници и интернет сайтове.

 Ето имената на номинираните по азбучен ред:

Владимир Георгиев (шахмат)

Ивайло Петев (футбол)

Илиана Раева (художествена гимнастика)

Камило Плачи (волейбол)

Любослав Пенев (футбол)

Методи Здравков (футбол)

Михаил Таков (бокс)

Найден Найденов (волейбол)

Радостин Стойчев (волейбол)

Симеон Щерев (борба)

В своите колективни мнения журналистите посочиха имената на 10 специалисти от 6 вида спорт.  По традиция вестник Труд ще награди първите трима с картини на известни български художници. Церемонията по награждаването на спечелилите ще се проведе на 20 декември от 20:30 в зала 1 на НДК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//