Най-малката община в България – Трекляно, с най-малко регистрирани партии за вота

Снимка: Infomreja.bg

Сходна ситуация и в Невестина, 4-ма ще се борят за кметското място

Най-малката община в България – Трекляно, е с най-малък брой регистрирани партии и коалиции за местните избори на 29 октомври, установи проверка на ИНФОМРЕЖА.

Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще участва в изборите за кмет на планинската община, както и за общински съветници. Документи за участие в двата избора са подадени и от ПП ГЕРБ, ПП „Възраждане“ и Коалиция „БСП за България“.

За общински съветници в предстоящия мини парламент ще се борят и ДПС, както и ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ.

В община Трекляно броят на общинските съветници е 11, сочат данните от Общинската избирателна комисия.

В община Невестино ситуацията е сходна. За общински съветници ще се борят КОАЛИЦИЯ „НЕУТРАЛНА БЪЛГАРИЯ“, КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, Инициативен комитет за идигане на независим кандидат за общински съветник, коалиция „ЛЕВИЦАТА!“, ВМРО-БНД /ПП „ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“, ПП“ГЕРБ“, ПП“ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ“, ПП“БЪДЕЩЕ ЗА РОДИНАТА“/, партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“, коалицията „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“, партия „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“ и партия „ВЪЗРАЖДАНЕ”.

В изборите за кмет на Невестино ще участват ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ” , Коалиция „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА- ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, местна коалиция ВМРО-БНД /ПП „ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“, ПП“ГЕРБ“, ПП“ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ“ и Инициативен комитет за издигане на независим кандидат за кмет.

Броят на мандатите за за общински съветници в община Невестино също е 11, посочват данните от общинската избирателна комисия.

"Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни https://www.facebook.com/infomrejanew"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK