Най-добрите пилоти на България стартират на рали „Осогово’2011”

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов откри 6-тия кръг от Националния планински шампионат „Осогово’2011”. Организатор на автонадпреварата е СБА с председател Валентина Георгиева и със съдействието на общината. По традиция участниците в състезанието подредиха своите автомобили на площад „Велбъжд”.

На откриването бяха още зам.-кметът Виктор Янев, председателят на Общинския съвет Васил Иванов и Валентин Микев, народен представител. Микев е бивш управител на СБА-Кюстендил и с опит по организирането на автомобилните състезания в последните години.

„Голяма чест е винаги да си домакин на най-добрите. Днес и утре отново ще живеем с емоциите от вашата скорост. Радвам се, че за пореден път ще покажете къде е мястото на истинските мъже - в състезанието, а не със заигравките по пътищата на България. Вие сте най-добрите, успех, ние можем само да се учим от вас”, каза при откриването кметът Петър Паунов на пилотите.

В заседателната зала на общината директорът на състезанието Георги Стоименов разясни на участниците условията за провеждане на 6-тия кръг по трасето село Богослов – м. „Студен кладенец”.

Заявки за участие са подали 30 състезатели, но до 14.00 ч. в събота, бяха пристигнали 25. Тук са най-добрите пилоти на България - Илия Царски  с „Мицубиши Лансер ЕВО 9”, Николай Паунов с „Мицубиши Лансер”, Тихомир Златков с „Форд Ескорт WRC”, Николай Златков с „Ауди S1”, Стефан Георгиев с „Форд Ескорт RS” и др. Единствената състезателка е Диана Стоянова от Благоевград със „Ситроен Саксо”, както и двама гръцки състезатели. В ралито ще стартира и кюстендилецът Кирил Величков с „Хонда CRX”.

Преди обяд всички автомобили преминаха задължителният технически преглед, а от 14.30 ч. се проведоха тренировки по трасето в 3 манша.

В неделя в 10.00 ч. е стартът на 1-ви манш над село Богослов.

Дължината на състезателното трасе е 5 км и има 36 завои /19 леви и 17 десни/. Стартът на с. Богослов е на 950 м н. в., а финалът на х. „Студен кладенец” е на 1335 м н. в.

Само 18 пилоти стартираха в миналия 5-ти кръг на планинския шампионат в Панагюрище. Ралито бе спечелено от Илия Царски от клуб „Автоцар” с „Мицубиши Лансър Ево 9”.

 

КОМЕНТАРИ

Gunslinger13:28 - 14.08.2011
Тия на снимката са такива пилоти всичките...Айде, триийте, преди да са го прочели хората :)
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK