Най-добрият общопрактикуващ лекар в страната е от Якоруда и обгрижва над 2500 пациенти в Дупница

Д-р Мария Соколова, снимки: Личен архив

Д-р Мария Соколова от Дупница е обявена за първенец в класацията на здравното министерство сред общопрактикуващите лекари в страната, които са положили най-адекватни грижи за лечението на пациентите си, страдащи от хипертония и захарен диабет.

Д-р Соколова се грижи за повече от 2500 пациенти. И днес, както всички останали дни, тя е в лекарския си кабинет в дупнишкия квартал "Бистрица". Постоянните опашки и чакане обаче не отказват никого от услугите й.

Високото отличие не я е променило, приема го като още по-голяма отговорност в работата си с пациентите. 

„На първо място съм приятно изненадана, тъй като разбрах за това от свои колеги и близки. На второ място съм изключително развълнувана и все повече оптимистично настроена, тъй като е едно признание, доказателство за това, че няма невъзнаграден труд. Зад това отличие стои една безкрайна всеотдайност в грижата за пациента, която трябва да бъде приоритет на всеки уважаващ себе си професионалист. Благодаря на д-р Петър Москов и на неговия екип за положителната оценка и се надявам на още повече успехи в бъдеще“, коментира пред ИНФОМРЕЖА д-р Соколова.

По нейни думи заболявания като хипертонията и диабета са едни от сериозните медико-социални проблеми не само за България, но и за почти всички страни в света. Още повече, че обикновено те вървят заедно, което от своя страна увеличава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания при пациентите.

Тя не скрива и факта, че около 90% от пациентите й са регистрирани със заболявания като хипертония и захарен диабет. „Препоръчвам на всеки, който има подобен проблем, да промени начина си на живот, ограничавайки рискови фактори, така че да бъде полезен както на себе си, така и на цялото общество“, призова още първенецът сред личните лекари в страната.

Д-р Мария Георгиева Соколова e родена на 09.04.1970 г. в град Якоруда. През 1994 г. завършва специалност "Медицина" в Медицински университет – София. В периода 1995-2001 г. работи като лекар-ординатор във Военна болница – град Дупница като същевременно специализира и "Вътрешни болести" във Военномедицинска академия (ВМА) – София. От 2001 г. е общопрактикуващия лекар (ОПЛ) в град Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK