Най-бързите мотористи от България и Гърция със зрелищно шоу в Гоце Делчев

снимки: Сдружение „Панчо Рейсинг тим"

Втори мотокрос със съдействието на Община Гоце Делчев проведе през двата почивни дни Сдружение „Панчо Рейсинг тим”. Стартът на шоуто дадоха кметът Владимир Москов и заместникът му Валери Сарандев.

Състезанието се проведе в пет различни манша, а на пистата застанаха над 60 състезатели от Гоце Делчев и страната. Тази година в надпреварата се включиха два пъти повече участници, имаше гости дори и от Гърция.

При манша на професионалистите първото място зае участникът от южната ни съседка Гого Арвенидис, втори стана Николай Йовчев от Варна, а трети Калоян Илиев от Трявна.

В следващия клас състезатели първото място професионалното жури отреди на ”Калабак-Самуилово”, а второто и третото място заеха неврокопчаните Николай Мутафчиев и Николай Кръстев.

При децата до 12-годишна възраст фаворит стана Момчил Иванов от София, следван от Алек Димитров, също от столицата.
В манша за мъже над 40-годишна възраст първенец е Мартин Тодоров от Перник, следван от съгражданина му Веселин Малинов и Атанас Петров от София.

Гост на втория традиционен мотокрос в Гоце Делчев бе Димитър Рангелов от София, който е българската гордост с най-добър резултат за страната по мотокрос. През 1980 година той се класира трети на световното състезание по мотокрос. В момента е заместник-председател на Българската федерация по мотокрос, съобщиха организаторите.

Сред смелите състезатели се отличиха и три дами от столицата, които също получиха награди. Наградният фонд тази година бе над 3000 лева.

Заслугата за провеждането на втория мотокрос в Гоце Делчев е на Николай Мутафчиев, който с още петима членове на гоцеделчевския мото клуб са лицензирани състезатели и представят града и региона на състезанията в страната.

Организаторите благодариха на заместник-кмета Валери Сарандев и на общинския съветник Ангел Тунчев за оказаното им съдействие при подготовката на пистата и самото състезание.

Пред ИНФОМРЕЖА организаторите споделиха, че са си поставили амбициозните цели за следващата година клубът да разшири пистата и да обособи своя школа деца.

”В зависимост от решението на Общината да ни предостави допълнително общинска земя за ползване при изявите на клуба, сме твърдо решени да участваме и с проект за финансиране по програма на ЕС и да направим в града ни елитна база като тази в Севлиево. Мотокросът е вече един от най-обичаните и популярни спортове, имаме десетки желаещи да се сътезават и още повече последователи от региона. Ще се борим за изграждане на професионална база от европейски тип", споделиха от Сдружение „Панчо Рейсинг тим“.

 

снимки: Сдружение „Панчо Рейсинг тим"
снимки: Сдружение „Панчо Рейсинг тим"
снимки: Сдружение „Панчо Рейсинг тим"
снимки: Сдружение „Панчо Рейсинг тим"

КОМЕНТАРИ

CHICAGO21:13 - 13.10.2014
Браво КОЛЕ,да си ЖИВ И ЗДРАВ,че правиш нещо хубаво за ГРАДЪ,и ДЕЦАТА МУ.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK