Наградиха участниците в конкурсите от празника “За хляба наш...”

снимки: Община Благоевград

Заместник-кметът по строителството и сигурността в община Благоевград инж. Стоян Благоев връчи награди на институции, школи, преподаватели и участници в XV национален ученически празник “За хляба наш...”. Тържественото мероприятие се състоя в зала „22 септември” в областния център на Пиринско.

В препълнената зала бяха наградени участниците в конкурсите за рисунка и приложно изкуство, стихотворение, есе, домашно приготвени хляб и хлебни изделия, сценично представяне на ритуали и драматизации, изпълнение на песни и танци свързани с  хляба в българските традиции и култура. Специални отличия получиха школите, училищата и институциите, които съдействат за реализацията на празника „За хляба наш…” 15 години. Благоевград, Своге, село Дрен, Сапарева баня, Разград са само част от градовете, за които отпътуваха статуетки, грамоти и поощрения.

Обединен детски комплекс подари картина на община Благоевград, в знак на признателност, за това, че институцията успява да съхрани и развие традициите и да запази културните ценности.

Зам.-кметът инж. Благоев пожела на младите творци да продължават да съхраняват и развиват уменията и знанията си. „Община Благоевград ще продължи да насърчава творците в този конкурс, защото вие сте нашето бъдеще. С вашия труд и любов, вие можете да превърнете родината ни в това, за което са се борили нашите предци”, каза инж. Благоев.

Специални гости на награждаването Геновева Черкезова-главен експерт от Министерството на младежта, образованието и науката, началникът на Регионалния инспекторат по образование Ивайло Златанов, Красимир Попов, зам.-председател на Синдиката на българските учители към КНСБ, Петър Иванов, председател на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите в Благоевград, ръководители на институции, ученици и гости.

Поздрав към участниците с танц отправи ансамбъл „Пиринска китка”.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK