Наградиха отличeните колоездачи в четвъртото издание на състезанието „Благо Ендуро“

Снимка: Община Благоевград

Наградиха най-бързите и прецизни колездачи в планинското състезание „Blago Enduro”, което се проведе в Благоевград. Участие в шестия, последен кръг от „Български Ендуро Серии“ 2017, взеха над 100 състезатели на въсраст между 16 и 55 години. Те бяха разделени в пет категории. На първо място, при юношите 15-18 години, бе отличен Симеон Павлов. С време 6: 17 в категория „Мъже 19 +” първото място бе за Иван Колев. В категория „Мастърс А 30 +” челното място бе заето от Андрей Балевски, а при „Мастерс Б 40 +” от Стефан Седевчев. При дамите, почетната позиция зае Маргарита Христова с време 8: 18.

Спорната инициатива се проведе в 4 състезателни етапа. Трасето обхвана района на парк „Бачиново“, както и землището на селата Дъбрава и Делвино. Велосъстезанието, което бе организирано съвместно от Община Благоевград, Клуб по планинско колоездене „Ендуро Уориърс” и Клуб по планинско колоездене "ЛФФ Ендуро Благоевград", е последното за състезателния сезон в България.

Планинското колоездене е един сравнително нов спорт за България, който печели все повече почитатели. В родината на този спорт-  САЩ той се практикува от години.  Неговото начало е през 70-те години на ХХ век в Калифорния,където се появяват ентусиасти, които преправят колелата си, като им слагат дебели гуми и други  подобрения , за да могат да се спускат с тях по склоновете на планините.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK