Наградиха неврокопчанин, началник смяна на конвой на EULEX в Косово

снимки: МВР

Вътрешният министър Петя Първанова награди инспектор Румен Шарланджиев от Гоце Делчев, началник смяна на конвой на EULEX в Косово, съобщиха от МВР. Високото отличие “Почетен знак на МВР” - III степен му се присъжда за проявен професионализъм и издигане престижа на българския полицейски контингент в Косово.

Инспектор Шарланджиев е от Гоце Делчев. Преди да замине на мисия в Косово бе един от дознателите отличници в РУП - Гоце Делчев.

„Изключителна чест за мен е да връча това отличие за проявена инициативност и висок професионализъм”. С тези думи министър Петя Първанова се обърна към инспектор Румен Шарланджиев, служител на дирекция „Международно оперативно сътрудничество”. Благодарение на бързите и адекватни действия на началника на смяна (team leader) на конвой на EULEX в Косово е спасен животът на пострадали при пътен инцидент. 

На 7 март т.г., на път от гр. Митровица за граничен пункт „1”, конвоят от автомобили, ръководен от представителя на българския полицейски контингент инспектор Румен Шарланджиев, се натъкнал на пътно-транспортно произшествие в района на с. Бнъска. Непосредствено преди разклона за планинското село, пътят към което се движи по течението на река Ибър, инспектор Шарланджиев забелязал лек автомобил, преминал през пътната мантинела и паднал в реката. Животът на четиримата души, пътували в колата, бил в опасност, тъй като водата била покрила почти изцяло катастрофиралото превозно средство.

Инспектор Шарланджиев незабавно разпоредил на конвоя да спре и предприел действия за спасяване и оказване на първа помощ на бедстващите, както и за уведомяване на дежурната част на EULEX в гр. Митровица, спешната помощ и косовската полиция.

Благодарение на професионалните действия всички пострадали са спасени. Едновременно с това били обезопасени и служебните автомобили, намиращи се в рисковия район. Спасителната операция, проведена от служителите на мисията, намира широк положителен отзвук сред местното население. Сръбската преса публикува поздравителен адрес от кмета на общината, а служителите, взели участие в спасителните действия, са наградени с грамоти от ръководителя на Изпълнителната дивизия на EULEX Оле Мадсен. С тях среща е провел и ръководителят на Мисията Бернд Берхард.

За издигането на престижа на българския полицейски контингент на инспектор Румен Шарланджиев е присъден “Почетен знак на МВР” III степен.

 

снимки: МВР
снимки: МВР
снимки: МВР

КОМЕНТАРИ

елвис00:22 - 22.04.2013
Всички от гранична са ток момчета ,това е школовка отговорност къмпрофесията и институцията . Натакива може България даразчита. Браво Руме ти си гордост за Гоце Делчев .
Стоян Бориславов14:09 - 21.04.2013
Браво Бат Румене за показания професионализъм
Тодор09:34 - 21.04.2013
Това е Румен, това са възпитаниците на ГВ на служителите от граничните застави и истинските добродетели запазени в истински хора !
Дончо23:34 - 20.04.2013
Браво Румене само мога да се гордея,че те познавам и сме работили заедно.Бъди жив и здрав и успехи.

FACEBOOK