Наградиха над 40 ученици от Осмо СУ „Арсени Костенцев“, отличени в национални състезания (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Над 40 ученици от Осмо СУ „Арсени Костенцев“, отличени в различни национални състезания, бяха наградени тази сутрин на тържествена церемония в учителската стая.

Възпитаниците на благоевградското училище получиха раници, книжки и различни компютърни аксесоари, които им връчи директорът на училището Сергей Биров.

С куп призови места се върнаха от Националното състезание по информационни технологии „IТ Знайко“, което се проведе от 28-и до 30-и април в Пампорово.

Осмо СУ „Арсени Костенцев“ вече има сериозни традиции в обучението по информационни технологии. Тази година учебното заведение бе домакин на IX Областно състезание по ИТ, в което участваха близо 86 ученици от от първи до четвърти клас от 21 училища в Благоевградска област.

За първи път в „IТ Знайко“ дебютираха и първокласници от Осмо СУ, като първото място грабна Борислав Гаргавелов. Първа при четвъртокласниците стана и Кристияна Владова в направление „Програмист“.

На второ място бе класиран екип от шестокласници в състав: Симона Митревска, Иван Михалов и Антония Димитрова.

Рафаил-Исаак Пириллис от 2-ри клас спечели трето място. На същата позиция се нареди и Даяна Бужева от 3-ти клас, отново в направление „Програмист“.

Награда за оригинална идея получиха Кристина Пацова от 5-и клас, Надежда Иванова от 2-ри клас и Силвестър Велячки от 3-ти клас.

Второкласничката Габриела Тагарева бе отличена за интересен сюжет.

Силно участие записаха възпитаниците на Осмо СУ и на Националното състезание „Технологии, творчество, предприемачество“, което се проведе на 28-29 април в Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев.

В категория „Компютърна презентация 5 – 8 клас“ на трето място се класира третокласничката Кристина Пацова.

Директорът Сергей Биров поздрави талантливите ученици, представили достойно училището и града си, както и техните ръководители Рай Барбулска – помощник-директор, Милена Бирова и Галина Владова.

За втора година Осмо СУ "Арсени Костенцев" - Благоевград се гордее с национален победител в състезанието по английски език Longman Competition.

Третокласникът Костадин Петров с преподавател Сашка Джаджарова спечели първото място в националната надпревара в категория Firstwords.

Тази година за националния кръг се класираха общо 7 възпитаници на Осмо СУ.

Състезанието се провежда ежегодно за ученици от 3-ти до 12-и клас. В него участват всички училища, членове на Асоциацията Лонгман България.

В надпреварата по правопис на английски език Spelling Bee победител стана Андрю Петков от трети клас. Той се класира на първо място в училищния кръг и се нареди сред регионалните първенци на състезанието, което се проведе в Американския университет в Благоевград.

Анна-Мария Янкова пък спечели втора награда в областния кръг на Националния фестивал „Пусть всегда будет солнце”.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Осмо СУ
Снимка: Осмо СУ
Снимка: Осмо СУ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//