Наградиха над 100 ученици, участвали в конкурса „Съдът през моите очи“

Снимки: Infomreja.bg

Председателят на РС – Кюстендил, съдия Мая Миленкова връчи наградите на победителите и откри изложбата

Над 100 участници, от 1 - 12 клас в конкурса на Районен съд – Кюстендил, „Съдът през моите очи“, получиха днес своите награди. Децата представиха 77 рисунки и 27 текста, в това число и проекти по зададената тема. Председателят на РС – Кюстендил, съдия Мая Миленкова награди победителите в конкурса - 18 ученици и откри изложбата, думите:

„Мили деца, обръщам се към Вас с изпълнено с гордост сърце. Изключително впечатляващи за нас бяха творбите Ви и ни дадоха освен емоция и тема за размисъл. За нас е важно, каква  е съдебната система във вашите очи, защото Вие сте тези, заради които всичко, което правим има смисъл. Това, на което е важно да се научите сега е да бъдете добри. Давайте добрина на хората около себе си, уважавайте и ще бъдете ценени“.

Всяко дете получи Грамота и специално изработена чаша, с богинята на правосъдието Темида и послание към него от РС Кюстендил: „Живей почтено, не вреди другиму, отдавай всекиму заслуженото“.

Победителите в конкурса получиха като подаръци - безжични слушалки и колонки, и външни батерии за мобилен телефон.

Комисията, която оцени творбите в конкурса бе в състав: съдия Елисавета Деянчева, съдия Светослав Петров и експертът от отдел Култура и Духовно развитие на Община Кюстендил - Любляна Начева.

Журирането на творбите стана без членовете на комисията да гледат имената на участниците и учебните заведения, от които идват.

Ето и част от написаното от децата за конкурса „Съдът през моите очи“:

„Съдът в моите очи е решение и наказва всяко престъпление.

Той отваря врата на справедливостта и на закона показва мощта, пише седмокласничката Сияна…………Съдът е готино място, допълва второкласникът Марио…………Съдията е човекът, който правдата раздава. С чукче в ръка, той истината възцарява, казва първокласничката Катерина……Йоанна си представя съдията като крал или кралица, защото всички него слушат и той винаги е прав. ….Везните на Темида той ще наклони, така че доброто винаги да победи, заключава първокласникът Максимилиан, а баткото от 9 клас Роберто е категоричен: Сега единствената ми мечта е да стана съдия. След 10 години ще бъда част от справедливостта в Съда на град Кюстендил“.

Конкурсът „Съдът през моите очи“ е част от Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK