Наградиха 25 учители и културни дейци от община Сандански

снимки: Община Сандански

Кметът на Сандански награди с плакети 25 учители и културни дейци от града по случай 24 май - Деня на българската просвета и култура. Церемонията бе на празнично украсената сцена пред Дома на културата. Васил Серезлиев, Здравка Гошевска и Стефан Борилов бяха удостоени с плакети за особен принос в развитието на културата.

Градоначалникът раздаде и 29 плакета на отличили се ученици от всички училища на територията на общината, а на други 23 подари книги и грамоти за отличен успех на международни, национални и областни състезания и олимпиади.

С плакети бяха наградени още Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев” за 55-годишния й юбилей, както и IV Основно училище „Св. Св. Козма и Дамян” за 20-годишнината от създаването на училището.

Празничният ден започна още от рано сутринта с тържествено шествие по главната улица „Македония”, водено от Николай Бойчев, което се събра на площада пред Дома на културата. Там програмата започна с химна „Върви, народе възродени” в изпълнение на Младежкия духов оркестър с ръководител Емил Кирянов. По-късно заместник-кметът на общината Мария Чинкова поздрави всички просветни дейци, учители, ученици и творци на свободното слово.

Двучасовата програма зарадва многобройната публика с изпълненията на Вокална група „Звънче”, Спортен клуб „Феерия”, Балетна формация „Жасмин”, Детски хор „Славей”, детска танцова формация с ръководител Васил Петров, Танцова формация „Хоуп” и Танцов състав „Празник”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK