Надежда Нейнски: Разговор с "Газпром" няма да доведе до нищо

Снимка: БГНЕС

Русия не общува на пазарен принцип, Русия използва газа като оръжие, смята Нейнски

Бившият съветски лидер Михаил Горбачов ще остане в историята на Русия като човек, отворил вратата за реформирането й. Тази позиция изрази пред Нова телевизия бившият външен министър Надежда Нейнски.

Той дал надежда, че Русия може да бъде нормална европейска държава. Войната с Украйна беше само старта на опитите Русия да върне Студената война, по думите й. Според нея Русия дала заявка за прекрояване на Европа.

Русия не общува на пазарен принцип, Русия използва газа като оръжие, смята Нейнски за преговорите с "Газпром". Тя обвини Русия в газов шантаж.

Путин не успя да постигне целите си, категорична бе Нейнски. Европа никога не е била по-консолидирана, допълни бившият външен министър, но подчерта, че предстои зима на изпитание. Европа си дава ясна сметка за какво става въпрос и ще се вземат конкретни стъпки, по мнението й.

Разговор с "Газпром" няма да доведе до нищо, смята Надежда Нейнски. България има инструменти, които може да използва, допълни тя. Според нея в последните месеци страната ни има многозначно поведение спрямо Русия. В очите на международната общност България има колеблива позиция, изтъкна Нейнски. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//