Над 8 хиляди лева е получила от дарения кюстендилската болница

Снимка: Infomreja.bg

Даряват предпазни маски, очила и престилки

Над 8 хиляди лева е получила от дарения в последните дни болницата в Кюстендил, съобщи директорът й д-р Александър Величков. Сред дарителите й са Окръжната и Районната прокуратура в града, съответно  с 1 860 лв и 2 500 лв. Постъпили са средства от „ АБ ТЕРМ”- 2 хиляди лева, Строителна фирма ”Рила” и фирма „Дейли фудс АД фирма Демея” –  по 1000 лв.

Освен парични средства са получени и дарения в натура – от  фирма „Витал” – 100 предпазни маски и от народния представител Иван Ибришимов – 500 предпазни маски.

С предпазни очила и медицински престилки помогна и Българският лекарски съюз. Заявени са и допълнителни дарения, които все още не са влезли в сметките на болницата, казаха от ръководството й.

Директорът на здравното заведение д-р Александър Величков посочи, че паричните средства, получени в болницата ще бъдат вложени в закупуване на санитарно-хигиенни материали и предпазни средства за служителите на здравното заведение.

Д-р Величков изрази своята благодарност и тази на колегите си за всички направени спонтанни дарения в този труден момент и на всички онези, които продължават да помагат на болницата. Своите благодарности за направените дарения изказа и кметът на Общината, Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK