Над 700 нарушения на скоростта установиха за седмица в Сливенско

Снимка: ОДМВР-Сливен, архив

Засечени са водачи със скорост над 100 километра в населено място

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков, всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия.

Полицията в Сливен е безкомпромисна към нарушителите на пътя и въпреки ангажираността по изпълнение на противоепидемичните мерки, контролът по спазване на Закона за движение по пътищата остава завишен. На територията на областта се провеждат специализирани операции по пътна безопасност, като се санкционират нарушения, влияещи пряко на пътния травматизъм.

От 20 до 26 април са издадени 680 електронни фиша за превишаване на разрешената скорост в населени и извън населени места в област Сливен. Санкциите са въз основа на показанията на техническите средства и ежедневния контрол. За една седмица от екипите на Пътна полиция са засечени 731 случаи на превишаване на разрешената скорост.

Констатирани са сериозни нарушения на скоростта, като са установени шестима водачи, които управляват със скорост от 100 до 122 км/ч. в населени места. Нарушенията са засечени в селата Трапоклово, Горно Александрово и на булевардите „Ст. Караджа”, „Бургаска шосе” и „Ст. Стамболов” в град Сливен.

Водачите са намерени и са им съставени актове за административни нарушения. Глобата, предвидена в закона, за това нарушение е от 700 лева, като се увеличава в зависимост от регистрираната скорост, и лишаване от управление на МПС за срок от 3 месеца.

Местата с най-честите нарушения на скоростните режими са в селата Злати войвода, Калояново, Трапоклово и разклона за село Гавраилово; на булевардите „Панайот Хитов”/в района на „Дюлева река”/, „Стефан Стамболов”, „Бургаско шосе” и „Банско шосе” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

Продължава засилената патрулна дейност по установяване на водачи, употребили алкохол и  наркотични вещества.

Водачите могат да проверят за наложени глоби по ЗДВП и плащане на електронната страницата на Главна дирекция „Национална полиция”- Административни услуги – Пътна полиция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK