Над 6000 души в Кресненско искат магистрала през Дефилето

Снимка: Infomreja.bg

Подписка е организирана от местно сдружение

Сдружение „Бъдеще за човека, спорта и туризма в Кресненското дефиле“ и „Българска асоциация на пострадалите при катастрофи“ организираха подписка в подкрепа на довършването на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле в най-бързи срокове.

Само в първите три дни са събрани над 3000 подписа на хора, живеещи по поречието на река Струма в градовете Кресна и Симитли и селата Брежани, Крупник, Черниче, Полето, Железница, Мечкул, Ощава, Долно Осеново, Ракитна, Полена, Градево и Сушица, съобщават от Сдружението.

Подписката е подкрепена и от жители на Петрич, Струмяни, Ключ, Кърналово, Рупите, Дрангово, Беласица, Теча, Илинденци, Ген. Тодоров, Самуилово, Първомай и Михнево, където събрахме още над 3000 подписа.

Общо събраните подписи към настоящия момент са вече повече от 6000, каза се в съобщение, разпространено до медиите от Сдружението.

„Хората от региона не могат да чакат повече да бъде довършена магистралата, която трябваше да бъде готова преди повече от 15 години. На нас, които ежедневно пътуваме през дефилето, за да стигнем до работа, до земите си, до роднини, до родното си място, през активния летен сезон ни се налага да чакаме в безкрайни задръствания. Освен това всеки от нас познава поне по един загинал или тежко ранен от катастрофа в дефилето, и е крайно време нашият живот да бъде поставен на първо място. Поради тази причина входирахме подписката в Министерски съвет, както и при министрите на транспорта, регионалното развитие и околната среда и водите и настояваме да бъде одобрено предложеното трасе и да започване строителството на тази отсечка, по която само за 15 години са загинали 72 човека, а тежко ранените са над 400“, се казва в обръщението до медиите.

Подписката ще бъде изпратена до председателите на комисиите по регионално развитие, транспорт и екология в Народното събрание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK