Над 500 деца идват в Благоевград за Държавното първенство по плуване

Снимка: Община Благоевград

Благоевград ще бъде домакин на Държавно лично отборно първенство по плуване за деца на 11- и 12-годишна възраст. Събитието ще се проведе от 13. до 15. юли  в закрития 50-метров плувен басейн в спортен комплекс „Пирин“.

Официалното откриване ще бъде от 15:00 часа на 13. юли, а в 11:00 часа ще бъде дадена пресконференция в спортен комплекс „Пирин“. Състезанието се организира от Българската федерация по плувни спортове съвместно с Община Благоевград.

В първенството участие ще вземат над 50 клуба от цялата страна с повече от 500 участници. Това е първото състезание, което ще бъде проведено по новия формат, в който се обединяват двете възрасти.

Голяма част от спортните клубове са подали своите молби за лагери в Благоевград, които ще се проведат непосредствено преди състезанието.

Само преди дни медалистът от световното първенство за "Младежи и девойки" в Индианаполис (САЩ), Антъни Иванов, и неговият съотборник Любомир Епитропов проведоха възстановителните си тренировки в плувното съоръжение в „кв. Еленово“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK