Над 40 земеделци протестираха при село Ябълково

снимка: infomreja.bg

Кюстендилските зеленчукопроизводители се присъединиха към националната стачка на колегите си от цялата страна и излязоха на протест. Над 40 земеделци с около 30 трактора на пътя при село Ябълково изразиха недоволството си от политиката на българското правителство. Земеделският производител Живко Димитров обясни, че се включват в гневния протест, защото министър Симеон Дянков е отрязал субсидията за предстоящата година наполовина. "Преди изборите той подписа декларация, че няма да пипа субсидията, ние му повярвахме, а сега най-долно ни излъга", заяви кюстендилският производител.

"И така ни е почти невъзможно да произвеждаме, но без тези пари сме съсипани, обречени сме", заявиха стачкуващите. "Извадихме и тракторите си, за да покажем готовност за ефективни стачни действия за петък, имаме готовност да блокираме пътища, или ще предприемем бавно движение зад машини, ще преценим. Но повече няма да разрешим да ни тъпчат и да ни лъжат", каза Ивайло Панев, дългогодишен зеленчукопроизводител от Кюстендил.

Според него в България се изсипва стока от Франция, Германия и целия Европейски съюз, а нашето земеделие умира. "Дянков да си провери големите баровци търговци колко пари плащат ДДС и какви финансови документи показват и как си формират цената. Българското земеделие съзнателно се ликвидира", не скри възмущението си Панев и допълни, че заедно с останалите стачкуващи са готови да продължат протестите, докато българското правителство им обърне заслужено внимание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//