Над 3000 ученици и възрастни от Гоце Делчев се изследваха безплатно за диабет

Снимки: Ротари клуб - Гоце Делчев

Ротарианците от Гоце Делчев отчетоха изключително успешна кампания за безплатно изследване на подрастващите за диабет. Активността на родителите и учениците бе почти 100 %. Само за първите два дни от кампанията, която стартира на 23 ноември, се изследваха 2800 човека, предимно ученици. 

В инициативата на Ротари клуб - Гоце Делчев, осъществена със съдействието на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет, продължи и днес, а броят на изследвалите се надхвърли 3000.

Родителите, учителите и директорите на училищата на територията на Гоце Делчев показаха изключителна активност и загриженост за здравето на подрастващите, споделиха организаторите, които увериха, че през пролетта кампанията за безплатно изследване на учениците и младите хора за коварната болест диабет ще продължи и в съседните на Гоце Делчев общини - Гърмен, Хаджидимово и Сатовча.

Както ИНФОМРЕЖА писа, Ротари клуб - Гоце Делчев, със съдействието на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет, организира кампания "Превенция, ранна диагностика и борба с диабета сред подрастващите". Безплатните изследвания, които се проведоха в училищата, обхванаха учениците от 1-ви до 12-и клас след предоставени от родителите декларации за съгласие.

Президентът на ротарианците д-р Мария Герова даде старт на кампанията, като първа направи своето изследване пред учениците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK