Над 300 изпълнители на фестивала за стара градска песен в Кюстендил

снимка: Читалище "Братство"

Приключи крайния срок за подаване на заявки за участие в Петия национален фестивал на старата градска песен „Пей сърце” – Кюстендил 2011, който ще се проведе на 3 и 4 септември. В конкурсната програма заявки са подали над 300 изпълнители от цялата страна, като за първи път има и участие от чужбина – група за шлагерни песни „Разпети паланчани” от гр. Крива паланка, Република Македония.


Фестивалът се организира и провежда от Община Кюстендил, читалище „Братство 1869”, читалище “Пробуда 1961” и Информационен център "Европа Директно – Кюстендил", под патронажа на кмета на Общината Петър Паунов. Проявата е  включена в Културния календар на Министерство на културата на България. Има конкурсен характер и се провежда в четири раздела - индивидуални изпълнители, групи до 10 човека, групи над 10 човека и група за авторски песни.

Компетентното жури, което ще оценява изпълнителите е председателствано от проф. д-р на изкуствознанието Илия Манолов от Благоевград. Журито ще присъди по три награди в отделните раздели. Ще бъдат връчени и три специални награди в отделните категории. Всички състави и изпълнители получават плакет, грамота за отлично представяне и рекламни материали.

КОМЕНТАРИ

Иване, Иване18:57 - 26.08.2011
Ванката е от клуб "Пей, сърце, кради, в читалището има откъде!".Ако не съм прав, моля, поправете ме.
Льондев16:59 - 26.08.2011
Пак ли че краднеме, Ванка? Тоя път ти требват пари за изборите - нали чете правят кмет по културата.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK