Над 280 души се включиха в украсяването на 70 елхи в Разлог

снимки: Община Разлог

Над 280 души се включиха в празнично украсяване на 70 елхи. За втора поредна година в Разлог се проведе „Булевард на елхите”, организирано от Община Разлог и Сдружение „Местни инициативи за сътрудничество”. Днес през целия ден продължава украсяването на елхите на площад „Преображение” в Разлог.

Плануваните 50 елхи бяха недостатъчни и бързо бяха доставени още 20. В коледното приключение по украсяване на елхите се включиха училища, детски градини, семейства, социални организации, фирми, сдружения, неправителствени организации и дори политически партии.

Добърските баби закичиха на своята елха изсушени цветя, отрупаха я  с гирлянди от тиквени семки и червени сушени пиперки. Бабите от Горно Драглище не отстъпиха по атрактивност и закачиха на своята елха балони с нарисувани усмивки и вълнени топчета, наричани пушета.

Младите заложиха на ръчно изработени играчи от отпадъци. Истинска арт идея бе украсяването на елха с компакт дискове и видеокасети, ролки лени служиха за гирлянди.

Фирма „Сарай” сложи колбаси на коледното си дърво, а РПК „Пирин” – Разлог вкусни кифли и гевреци.

Училищата и детските градини се конкурираха с ръчно изработени играчки от сръчните ръце на ученици и малчугани. С много настроени, смях и усмивки бе съпътствано украсяването на елхите.

Булевардът на елхите даде старт на коледното настроение в планинския град. Допълнително настроени създаде и първия сняг, които покри с бяла пелена Разлог.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//