Над 2000 подписа срещу продажбата на "Български пощи" в Неврокопско

снимка: infomreja.bg

Служители от 34 пощенски станции в общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча се готвят за масов протест срещу приватизацията на „Български  пощи". Само за три дни вече са събрани над 2000 подписа. Хората се притесняват, че новите собственици ще вдигнат цените на услугите и ще направят драстични съкращения в сектора. Така без работа ще останат десетки  служители, много от които в предпенсионна възраст.

Местните се страхуват, че ще бъдат закрити селските станции и хората ще се принудят да пътуват до общинския център, ако искат да ползват пощенските услуги. В същото време хората са убедени, че трябва да се затегне контролът, за да не се повтарят случаи като тези в селата Дъбница, Кочан и Годешево, при които пощенските началници бяха заловени в драстични злоупотреби, както с пенсиите на възрастните хора, така и със спестяванията на местните жители.

В момента се водят следствени действия срещу бившите началници на пощите в  Кочан и Годешево за злоупотреби с пенсии и влогове за над 1 млн. лв. Цанко Чанталиев, началник на пощенския клон в Кочан, успя да присвои над 300 000 лв. от пенсиите и депозитите на местни жители и гастербайтери в Испания и Португалия.

Разследване се води и срещу Юлиян Кадиев, който открадна над 900 000  лв. от пощата в Годешево. Той измами над 150 местни жители, които вместо да внасят сумите по влоговете си в банка в Гоце Делчев, която е на повече от 60 км от селото, ползвали  услугите на местния пощенски клон. Криминалисти установиха, че Юлиян Кадиев първо внасял депозитите на съселяните си, а след това ги теглел и ги прибирал в собствения си джоб.
 
 

КОМЕНТАРИ

``````````````````````19:58 - 11.07.2011
i bez tova ne var6at nikakva rabota
``````````````````````19:57 - 11.07.2011
i bez tova ne var6at nikakva rabota
Код за сигурност, въведете кода a2g