Над 200 кг канабис ожънаха край Старчево, Илинденци, Сенокос

Снимка: Infomreja.bg

А в землището на село Първомай - оранжерия за канабис

През вчерашния ден на териториите на общините Петрич, Сандански и Благоевград полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, са провели специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества. Те са открили около 335 броя тревисти растения, реагиращи положително на канабис, с общо тегло около 210 килограма.

Около 45 растения, тежащи общо около 62 килограма, са намерени в обезлесен участък в местността Порой, землище на село Старчево, община Петрич.

В обособена нива в местността Синаница, землище на село Илинденци, общинаСтрумяни, са установени засадени около 14 броя канабисови растения с общо тегло около 20 килограма, а в обезлесен участък в землището на село Сенокос, община Симитли, е констатирано отглеждането на около 84 растения с тегло около 125 килограма.

В хода на полицейската операция, в земеделски имот в местността Лъките, землище на село Първомай, е открита оранжерия със засадени около 192 броя тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис.

Със заповед за задържане до 24 часа са задържани 47-годишен мъж и 42-годишна жена от селото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK