Над 200 деца в риск се включиха в спортен празник в Благоевград

снимки: Община Благоевград

Много позитивни емоции и желание за спорт донесе на участниците и зрителите спортният празник, който се проведе в Благоевград.

В събитието, което се провежда за 10-и път в Спортен комплекс „Пирин“, участие взеха над 200 деца в риск от социални заведения от цяла Западна България - Якоруда, Дупница, Доганово, Разлив, София, Благоевград, Първомай, Гоце Делчев, Берковица, Лом и Ракитово.

В рамките на празника се проведоха състезания по шест вида спорт - баскетбол, тенис на маса, лека атлетика,футбол, бадминтон и волейбол. Първенци на спортния празник, който премина под мотото „Спортът достъпен за всички деца“ са децата от Първомай.

След тях на челните места се нареждат състезателите от Лом, Гоце Делчев, София и Якоруда. Първите шест отбора ще имат възможността да премерят сили в столицата през декември в рамките на Дванадесетия юбилеен национален шампионат за деца в риск.

Събитието бе организирано от Държавна агенция за закрила на детето и „Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи“ и се реализира с партньорството на община Благоевград и любезното съдействие на Корпоративна търговска банка.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//