Над 180 са подадените заявления за смяна на лични документи в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Информация за гражданите за възможността предсрочно да сменят личните си документи

Гражданите с постоянен адрес на територията на Кюстендилска област имат възможност да подават заявления за предсрочна смяна  личните си  документи във всяко  от звената БДС на територията на областта/РУ Дупница, РУ Бобов дол, РУ Рила, в БДС – ОДМВР/.         

Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и за удобство на  гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.           
Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

В ОДМВР е създадена организация и за обслужване на жителите на по-малките населени места, както и за обслужване по месторабота с мобилна станция.  За такова обслужване е необходимо в сектор БДС в ОДМВР да бъдат представени списъци с имената и ЕГН на гражданите, които искат да бъда обслужени ,и да се посочи дата за прием на място на заявленията за издаване на лична карта и паспорт.

Вчера в ОДМВР са подадени 59 заявления за издаване на лични документи, в РУ-Дупница – 66, в РУ-Бобов дол – 8, в РУ-Рила – 1, в сектор „Пътна полиция“ – 47.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK