Над 100 участници в мотокрос „Петрич Гран При“ 2018

Снимки: Община Петрич

В ход е подготовката на мотополигон „Дени 518” и прилежащата инфраструктура край село Самуилово за тазгодишното издание на състезанието по мотокрос „Петрич Гран При”2018.

Потвърдено е участието на състезатели от България, Дания, Русия, Полша, Гърция, Кипър, Македония. Най-малкият участник ще бъде 7-годишният Александър Тасев от град Симитли.

Състезанието ще се проведе на 21. октомври, неделя. Официалното откриване ще бъде в 11.00 часа.

От общинския бюджет с решение на съветниците за мотокрос „Петрич Гран При” са отпуснати 7 хил лева. Един от най-трудоемките и тежки от финансова гледна точка моменти е свързан с подготовката на самото състезателно трасе, което е с дължина 2,2 км.

Работници по временната заетост са ангажирани с окосяването на стърнищата край трасето, тежка техника разчиства местата за паркиране на автомобили, които са общо около 10 дка за състезатели и 10 дка за публиката, потвърди кметът на село Самуилово, Кирил Стоянов.

Състезанието по мотокрос „Петрич Гран При”2018 на мотополигон „Дени 518” ще се проведе в следните класове: МХ 65, МХ 85, МХ 1, МХ 2, МХ ветерани, МХ жени и МХ 3. За първи път ще има и клас ATV.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK