Над 100 сигнала за паднали дървета в София, някои райони са без ток

Снимка: Infomreja.bg

Снежната покривка към момента е между 25 и 35 см

В София през нощта работата на екипите по почистване на снега не е спирала поради усложнената зимна обстановка. Интензивни валежи от сняг придружени с усилване на вятъра продължиха през цялата нощ. Снежната покривка към момента е между 25 и 35 см, по данни на НИМХ.

На територията на всички 24 района на Столична община са извършени няколко обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса, съобщи пресцентърът на Столична Община.

Общо 130 снегопочистващи машини на фирмите, ангажирани с дейността, са обработили трасетата на градския транспорт, стръмни участъци и мостове, както и основни улици в районите и частично вътрешно-квартални улици. Обработени са и общински пътища и Южната дъга на Околовръстен път. На места са извършени и по 4 обработки. Работата продължава и към момента.

Постъпили са над 100 сигнала за паднали клони и дървета. Аварийните екипи са на терен и реагират, като към този час са почистени повече от 60 паднали клони и дървета от пътните платна. Поради обилният снеговалеж и натежала листна маса множество клони са прекършeни и създават затруднения за придвижването.

Към този час градският транспорт се движи при зимни условия. Почистват се прилежащите площи на спирките на градския транспрот. Затруднено е движението по трамвайна линия 10 поради паднали дървета, като същата се движи от кв.“Иван Вазов“ до ж.к. „Връбница“. По трасето на линии 20 и 22 са пуснати заместващи автобуси. Поради липса на напрежение в контактно-кабелната мрежа трамваите от линии 7 и 27 достигат до кв.“Иван Вазов“. Поради паднали дървета е затруднено е движението и на автобусите от линии 3 и 7 до селата Плана и Пасарел.

В планината Витоша поради обилен снеговалеж временно се затварят за движение пътищата: кв.Драгалевци - хижа Алеко и „Бояна“ - местност Златни мостове.

Към момента няма данни за спряно топлоснабдяване в райони на София.

По данни на "Електрохолд" има прекъсвания на електрозахранването в отделни части на районите Витоша, Панчарево, Кремиковци, Лозенец, Нови Искър, Студентски, Банкя. Аварийните екипи ва дружеството работят за отстраняване на авариите. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK