Над 10 са арестуваните даяджии. Сред тях и шефове. Взимали между 300 и 600 евро подкуп

Бойко Ханджийски, снимка: Infomreja.bg

Към настоящия момента под ръководството на Специализираната прокуратура, съвместно с Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, се извършва специализирана полицейска операция.

Касае се за организирана престъпна група от длъжностни лица, служители на Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Благоевград, които са участвали в тази група с користна цел, а именно искали са и са получавали подкуп от представители на транспортни фирми за да не съставят наказателни постановления на нарушители от транспортните фирми.

Към момента се извършват активни процесуално-следствени действия. Задържаните са над 10 човека. След събиране на достатъчно доказателства ще преценим на кого да повдигнем обвинение.

Това каза Петър Белчев - наблюдаващ прокурор от СП, който даде повече подробности по случая с акцията в ДАИ-Благоевград.

Сумите, искани за подкуп, са между 300 и 600 евро.

Както ИНФОМРЕЖА писа, от тази сутрин сградата на ДАИ е под полицейска обсада. Униформени охраняват на входа и не допускат никого вътре.

Гражданите, които искат да ползват административни услуги, се пренасочват за утре.

Младежи, току-що преминали изпит за шофьорска книжка, споделиха, че в сградата имало десетки полицаи.

Един по един служителите, уличени в престъплението, бяха извеждани с белезници от сградата и качвани в коли. Сред задържаните е и Бойко Ханджийски - шеф на отдел.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ АКЦИЯТА ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА 

 

Петър Белчев, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коко2416:12 - 24.04.2018
Вече трети път ги хващат и пак ги пускат. Само шум вдигат. Лошото е ,че всички са в кюпа и от високо равнище. След една седмица пак ще си е същото.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK