Над 1 000 участници се представят на Международния фестивал „Мома пее, гора се люлее” в Сапарева баня

Снимки: Община Сапарева баня

При голям интерес се очаква да премине IV издание на Международния фолклорен фестивал “Сапарева баня 2018”, който е под наслов „Мома пее, гора се люлее”. На сцената на амфитеатъра в Сапарева баня ще се изявят над 1 000 участници в дните 26. и 27. май.

Организатори на силния фолклорен фествал с конкурсен характер са Община Сапарева баня и НЧ „От извора – 2013”, с подкрепата на ТВ „Родина”. Тази година фестивалът е под егидата на Българското председателство на Съвета на ЕС, под мотото: „Това е България”.

Откриването му ще бъде на 26. май от 09:30 ч. сутринта на амфитеатър „Гейзера”, а закриването ще започне от 20:30 ч. на 27 май.

Участие във фестивала ще вземат над 70 групи и над 50 индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор. Възрастови ограничения за участие няма, като възрастта е от значение само в конкурсната програма и при оценяването.

Освен фестивалът, който е част от Общинските празници в Сапарева баня, на 26. и 27. май ще се проведе и Международното колоездачно състезание за купа "Долчини". Стартът му е на 26 май от Дупница, през Сапарева баня, а финишът е на Паничище. На центъра в Сапарева баня организаторите предвиждат и любителски старт от 15:30 ч., като финалът му ще бъде пред х-л „Магнолия” около 16:30 ч.

За колоездачното състезание са подали заявка над 70 професионалисти от България и балканските страни. Най-добрите водещи клубове, както и сръбски, македонски и гръцки, ще участват в най-елитното състезание от този спорт, провеждащо се на територията на страната ни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as