Националът по борба Кирил Милов гостува на кмета на Дупница

Снимки: Община Дупница

Дупничанинът постигна поредния успех в своята кариера след златото от международен турнир

Националът по борба и носител на пояса "Никола Петров" от последното му издание преди дни Кирил Милов гостува на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев днес. Дупничанинът постигна поредния успех в своята кариера след златото от международния турнир, който е считан за неофициални олимпийски игри, защото е най-силния в света.

"Много го исках, тренирах неуморно и най-накрая спечелих пояса", призна 25-годишният борец. Той бе един от българските представители на Олимпийските игри в Токио, но отпадна в битката преди медалите. "Винаги съм се гордял с такива мъжки момчета, защото не всеки знае на какви лишения подлагате и себе си и семействата си. Успехът ти от турнира е още по-значим и заради факта, че спечели всички срещи, без да загубиш и точка, което е почти феноменално.

За мен е гордост и чест, че Дупница е отгледала такъв голям спортист", коментира инж.Чимев. Освен парична награда, той връчи на Милов и плакета за "Особен принос" в спорта на Дупница, който му бе определен в "Спортист на Дупница за 2021", но заради ангажименти с националния отбор не успя да присъства на галавечерта.

Милов в момента е на лагер с националния отбор в Тетевен, а следващата седмица заминава на лагер в Унгария.

"Винаги се чувствам най-добре, когато съм си в Дупница. Ако не съм на лагер или на турнир-веднага се прибирам, макар и за ден-два. През миналата година от 365 дни, едва 80 дни съм си бил у дома", лаконичен бе Милов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//