Националният отбор по волейбол потвърди официално втори лагер в Благоевград

снимка: skyscrapercity.com, архив

Днес официално ръководството на Българският национален отбор по волейбол изпрати потвърждение за втори подготвителен лагер в Благоевград. Той ще бъде от 25 май до 4 юни, като тренировките отново ще се провеждат в Спортния комплекс на ЮЗУ “Неофит Рилски”.

Помощник-треньорът на тима Георги Петров – Лимона е изпратил писмо до ръководството на ЮЗУ, с което потвърждава визитата на националите в областния център. Възпитаниците на Радостин Стойчев вече бяха на лагер в Благоевград и останаха доволни от условията, който им предложиха домакините.

Отборът ще бъде настане в хотел "Кристо". За подготовката през май и юни в Благоевград ще пристигне целия волейболен елит, в това число Матей Казийски, Цветан Соколов, Владимир Николов и други. Сега голяма част от тези, които играят в чужбина пропуснаха лагера в Благоевград.

Подготвителният лагер в областния център ще бъде 12 дни след приключване на първата олимпийска квалификация за Олимпиадата в Лондон. Турнирът е в зала "Арена Армеец" в София от 8 до 13 май и само победителят се класира за игрите в Лондон. През месец юни има още три подобни турнира в Токио, Италия и Германия.

Ако момчетата на Стойчев не успеят в София, то те имат шанс за поправка. И в двата случая лагерът в Благоевград е планирана, като част от подготовката на родните национали по волейбол.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//